•  (uk)
2020/09/21
Головна » Новини » 17 жовтня, представники Запорозького Війська Низового «Запорозька Січ» і представниці Запорозького жіночого козацтва провели посвяту в козачата дітлахів у Дніпроруднінському дитячому садочку «Теремок».

17 жовтня, представники Запорозького Війська Низового «Запорозька Січ» і представниці Запорозького жіночого козацтва провели посвяту в козачата дітлахів у Дніпроруднінському дитячому садочку «Теремок».

17 жовтня, представники Запорозького Війська Низового «Запорозька Січ» і представниці  Запорозького жіночого козацтва  провели посвяту в козачата дітлахів у Дніпроруднінському дитячому садочку «Теремок». Цей заклад є унікальним для Запорізької області, бо дітей там виховують за особливою методикою, яка заснована на козацьких методах виховання. Сама дата заснування садочка у день Покрови Божої матері визначила цей напрямок роботи.

У козачата посвятили найкращих – 20 дітлахів, які успішно пройшли відбіркові тури з фізичних, інтелектуальних і творчих здібностей. Посвята у козачата супроводжувалася святковою постановою. Діти разом із вихователями продемонстрували батькам та гостям свята хореографічні та вокальні таланти і знання козацької історії Запорізького краю. Посвяту у козаки проводив отаман Хортицького Куреня Запорозького Війська Низового «Запорозька Січ» Віктор Фощан. Кожному із хлопчиків клали на плече шаблю й бажали рости сильними та мужніми. Посвяту дівчат проводила координаторка Запорозького жіночого козацтва Олена Шевчук і представниця козацтва Ксенія Мороз. Над головами дівчат тримали рушник, який вишили близько 100 жінок Запоріжжя, і казали добрі слова: «Бажаємо тобі божої ласки, здоров’я, наснаги, хай доля завжди тобі  посміхається».

Зазначимо, що це вже п’ятий подібний захід, що відбувається в цьому закладі. Сподіваємося, що  козацький обряд запам’ятається дітям на все життя!

Від віку до віку, від роду до роду нема переводу козацькому роду. Нема і не буде йому переводу, бо Січ Запорозька це слава народу.

Слава Україні!

Слава Запорозькому козацтву!

Scroll To Top
-->