•  (uk)
  • Русский (ru)Русский
  • English (en)English
2017/01/12
Головна » Новости » ПОСТ-РЕЛІЗ

ПОСТ-РЕЛІЗ

«Кожен з мандрівників, який сьогодні заклав землю в запорізький курган, віднині прописаний на нашій землі» — Олександр Притула, президент ВГО «Всеукраїнської федерації «Спас»

Сьогодні, 11 серпня, о 15.00 біля Запорізького дубу на Верхній Хортиці мандрівники об’єднали землі з 7 областей країни та з 7 затоплених козацьких січей. Ґрунт, який зібрали дві групи учасників пішої та річкової експедицій вкладуть в Курган єдності та миру на Хортиці. Подію учасники з різних міст України присвятили ювілею незалежності держави.

Аби дістатися кургану команда всеукраїнської пішої експедиції з 3 чоловіків подолала 800 кілометрів уздовж річки Дніпро за 50 днів. На кожній із зупинок в 7 областях країни спортивні туристи збирали землю. Завтра шлях мандрівників проходитиме через Запоріжжя.

Днями з експедиції Дніпром повернулися два катамарани із 5 матросами, які пройшли шлях по всіх затоплених козацьких січах та взяли проби ґрунту з дна, де раніше стояли Томаковська, Микитинська, Чертомликська, Базавлуцька, Нова, Кам,янецька та Лежківська Січі. Почався похід від фортеці Кодак, морським вовкам вдалося дійти по воді до фортеці Кінбурн. Проби ґрунту привезли в Запоріжжя.

Мандрівників зустрів президент ВГО «Всеукраїнської федерації «Спас», Олександр Притула, біля кургану, в якому вже знаходиться земля з 12 країн світу та навіть камінь з Афону. Туди ж заклали 14 капсул із землею. Курган був закладений Олександром 2014 року.

«Запоріжжя обрали не випадково, адже вважаємо о. Хортицю історичною столицею та душею країни»- підкреслюють спортсмени.

Привітати мандрівників на запорізькій землі прибув Ігор Гармаш, директор Департаменту культури і туризму Запорізької міської ради. Він подякував завзятих чоловіків за внесок в розвиток культурної спадщини України.

 

Дякуємо за Ваш інформаційний внесок в розвиток України.

Scroll To Top
-->