•  (uk)
2020/01/20
Головна » Новини » 4 червня 2017 року у Центральному парку культури і відпочинку “Дубовий гай” були проведені Всеукраїнські козацькі ігри “Запорозька Слава”

4 червня 2017 року у Центральному парку культури і відпочинку “Дубовий гай” були проведені Всеукраїнські козацькі ігри “Запорозька Слава”

4 червня 2017 року у Центральному парку культури і відпочинку “Дубовий гай” були проведені Всеукраїнські козацькі ігри “Запорозька Слава”, в який прийматимуть участь 200 учасників з Запоріжжя, Дніпропетровська, Енергодару, Миколаєва, Херсона, Сум

Змагання проходили в два етапа спочатку зборотьби “навхрест”, боротьби “на поясах”, метання ножа, метання списа, фехтування на м’яких макетах козацьких шабель, фланкування козацькою шаблею, а потім в рамках заходу відбулися змагання з боїв “Лава-на-лаву” на “Кубок князя Володимира Великого”.

Традиційно змагання «Лава-на-Лаву» починаються урочистою ходою. В одному ряді йдуть діти та дорослі. Відкрив турнір президент ГО Всеукраїнська федерація “Спас”, радник міністра молоді і спорту України Олександр Леонтійович Притула. Учасників змагань та гостей фестивалю привітали   начальник управління фізичної культури та спорту Запорізької обласної державної адміністрації Власова Наталя Федорівна і  начальник управління фізичної культури та спорту Запорізької міської ради Багіров Едуард Олексанлрович.Після всі заспівали гімн України, а залп козацьких гармат сповістив про початок змагань.

І ось перший бій починається. Змагаються малі козачата з Запоріжжя та Енергодару. Командний бій оцінює  козацька  старійшина. Судді кажуть, за такою грою потрібно пильно слідкувати, хоч правила доволі прості.

Після дітей в бій вступили козаки. Кожна лава показала свою силу, згуртованість та звитягу.

На змаговому колі вирував справжній козацький дух і діяв спасівський принцип : у нас є переможці, а переможених немає. Тому, що ставши в лаву козак уже переміг, поборовши свої слабкості.

Козацькі ігри супроводжуються різними музичними виступами та козацькими розвагами. Всі бажаючі, також могли  приєднатись до  плетіння маскувальних сіток. Їх волонтери відправлять  на передову. А ще скуштувати вареників та справжнього козацького куліша.

Завдякі Запорізькій філії Української національної телерадіо компанії Всеукраїнські козацькі ігри “Запорозька Слава” транслювалися в прямому ефірі.

Запоріжжя ще раз доказало свій статус козацької столиці України.

Слава Україні!

Слава Запорозькому козацтву!

 

Результати Всеукраїнськіх козацькіх ігор “Запорозька Слава”

І       Змагання «Лава на лаву»

1.Булава (Енергодар), 2. Спас-Дніпро, 3. Спас-сприяння, 4.Студентський курінь, 5. Хортиця

ІІ       Володіння шаблею.

1.Тіщенко Сергій (Дніпро), 2.Вардугін Віктор (Енергодар), 3.Родіонова Оксана («Спас- Воля» Запоріжжя)

ІІІ     Фехтування на козацьких (макетах) шаблях.

1.Пашенко Олександр (Суми), 2.Сулейманов Олександр (Дніпро), 3. Кругляк Ілля («Стезя» Запоріжжя)

IV     Метання ножа в ціль.

1.Крушинський Сергій (Енергодар), 3. Медведенко Євген (ЗНТУ Щит), 3.Бабак Максим  (ЗНТУ Щит).

V       Метання списа в ціль.

1.Ратов Віталій (Дніпро), 2. Кравчук Ростислав («Стезя» Запоріжжя), 3. Вардугін Віктор (Енергодар),

VI     Боротьба «На поясах».

  1. Крамаренко Олексій (Енергодар), 2. Семененко Дмитро (Дніпро), 3. Романюта Ігор («Спас-Воля» Запоріжжя)

VII    Боротьба «Штовхач».

1.Савчук Едуард (Енергодар), 2.Кабахідзе (Мелітополь), 3. Пирогов Віктор (Суми)

Scroll To Top
-->