•  (uk)
2017/09/11
Головна » Новини » 18 серпня в в Запорізькій обласній державній адміністрації в форматі ХХІ Міжнародного фестивалю національних воїнських і традиційних культур “Запорозький Спас” імені Анатолія Єрмака пройшов круглий стіл на тему “Національні бойові культури в контексті світової цивілізації

18 серпня в в Запорізькій обласній державній адміністрації в форматі ХХІ Міжнародного фестивалю національних воїнських і традиційних культур “Запорозький Спас” імені Анатолія Єрмака пройшов круглий стіл на тему “Національні бойові культури в контексті світової цивілізації

18 серпня в в Запорізькій обласній державній адміністрації в форматі ХХІ Міжнародного фестивалю національних воїнських і традиційних культур “Запорозький Спас” імені Анатолія Єрмака пройшов круглий стіл на тему “Національні бойові культури в контексті світової цивілізації. Пропонуємо резолюцію круглого столу.
РЕЗОЛЮЦІЯ
Круглого столу
«Національні бойові культури в контексті світової цивілізації»

18 серпня 2017 року, Запорізька обласна державна адміністрація, проспект Соборний, 164, м. Запоріжжя

Організатором Круглого столу виступила Громадська організація «Всеукраїнська федерація «Спас». Круглий стіл був проведений в програмі ХХІ міжнародного фестивалю національних воїнських та традиційних культур «Запорізький Спас» імені Анатолія Єрмака‚ за ініціативи ГО «Всеукраїнська федерація «Спас» та за участі керівництва Міністертва молоді і спорту України‚ Запорізької обласної державної адміністрації.

У роботі Круглого столу взяли участь понад 30 учасників:
– представники міністерства молоді та спорту України,
– представники органів місцевого самоврядування:
Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької міської ради,
– голови федерацій бойових мистецтв та спортивних єдиноборств,
– учасники АТО,
– науковці,
– спортивні громадські активісти,
– представники національних єдиноборств,
– представники громадськості та ЗМІ.

Учасники Круглого столу заслухавши і обговоривши понад 10 доповідей, розглянули питання:
1. Історичні, світоглядні аспекти національних бойових культур.
2. Роль і місце бойової культури в житті народу і світової цивілізації.
3. Проблеми і перспективи бойової культури українського народу.

Учасники Круглого столу вирішили:

  1. Підтримати зусилля ГО організаторів та ініціаторів щодо прийняття за основу стратегії відродження в Україні і розвитку бойової культури українського народу, як явища, яке має вікові історичні корені і підгрунтя, а саме:
    – сприяння залученню державних і недержавних можливостей до організації осередків бойової культурі українського народу;
    – сприяння вивченню історичної бойової культурної спадщини українського народу в контексті світової цивілізації;
    – Ініціювання розробкі проектів нормативних документів щодо створення і діяльності осередків бойових мистецтв, як осередків бойової культури українського народу;
    – сприяння вивченню і впровадженню в українське суспільство світоглядних основ захисника України, носія бойової культури народу.
    2. Створити робочу групу з числа присутніх і бажаючих приєднатися до неї представників усіх зацікавлених сторін, аналітиків, науковців та фахівців для:
    – розробці проекту змін до закону Україні про культуру з внесенням поняття «бойова культура українського народу»;
    – Координації роботі групі, злученні правників, представників депутатського корпусу до впровадження змін в законодавство щодо поняття «бойова культура українського народу»;
    – Організації та проведденя наукового дослідження бойової культурі українського народу в історичному, методичному, культурному аспектах;
    – Організація проведння щорічних круглих столів і конференцій на тему «бойових культур народосвіту», «бойової культури українського народу».
    3. Звернутися до Міністерства культури Україні та до Верховної Ради Україні з пропозицією щодо внесення змін до законодавства про культуру в Україні щодо поняття «бойова культура україського народу».
    4. Направити листи з цією резолюцією до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерству молоді і спорту України, Міністерству культури Україні з проханням забезпечити системність у законотворчій та нормотворчій діяльності , спрямовану на підтримку бойової культури українського народу, її вивчення.
    5. Підтримка ініціативи організатора та ініціатора круглого столу щодо проведення подібних кругих столів протягом року із залученням міжнародних та українських фахівців.

За дорученням учасників круглого столу,
Представники Оргкомітету круглого столу

Президент ГО
«Всеукраїнська федерація «Спас» _________________________О.Л. Притула
1-й віце-президент ГО
«Всеукраїнська федерація «Спас» ___________________________К.А. Рижов
Голова ради
Козацьких отаманів Запорізького краю _____________________Д.В. Сухінін

 

 

Scroll To Top
-->