•  (uk)
2022/01/23
Головна » Новини » 16 січня 2015 року покинув цей світ член Ради старійшин Запорозького козацтва, поважний козак Володимир Миколайович Шовкун.

16 січня 2015 року покинув цей світ член Ради старійшин Запорозького козацтва, поважний козак Володимир Миколайович Шовкун.

16 січня 2015 року покинув цей світ член Ради старійшин Запорозького козацтва, поважний козак Володимир Миколайович Шовкун.

За своє життя він зібрав та безкоштовно передав музеям Запоріжжя більше 7 тисяч історичних матеріалів. Як великий знавець легендарної Хортиці та історії Запорозького козацтва, водив екскурсії по її історичним місцям. Все життя колекціонував старовинні книги та документи, яких у його колекції налічується близько 32 тисяч.

Пішла з життя людина з активною громадською позицією, чий внесок у відродження Запорозького козацтва важко переоцінити. Свідченням цього є його багаторічна, віддана, гідна робота по відродженню та збереженню української історії та козацьких традицій. Його невичерпний патріотизм, відданість ідеалам незалежної козацької України та непохитний бойовий дух назавжди залишиться яскравим прикладом для всіх нас.

 

Світла пам’ять Запорозькому козаку і справжньому патріоту, який завжди житиме в наших серцях…

 

 

 

Колектив ВГО «Всеукраїнської федерації «Спас»

висловлює слова глибокої скорботи

рідним та близьким Володимира Миколайовичаrozy-na-pohorony Шовкун В.

Scroll To Top
-->