•  (uk)
2017/04/19
Головна » Новини » 14 жовтня

14 жовтня

Так сталося, що на 14 жовтня для запорозьких козаків випала ціла низка важливих свят, а саме Покрови Матері Бога нашого і спасителя Ісуса Христа, День українського козацтва, День захисника України, День створення Української повстанської армії та День міста Запоріжжя. Козаки запорожці почали цей святковий день з літургії в церкві Покрови Божої Матері на Січі. Літургію проводив єпископ  Запорізький і Мелітопольський  Фотій.

Після служби, біля січової школи віце-президент Всеукраїнської федерації «Спас» Костянтин Рижов вручив паспорти федерації спасівцям, які успішно здали іспити І ступеня молодика.

За стародавньою козацькою традицією, в цей святковий день, в січовій церкві були посвячені у козаки Запорозького Війська Низового «Запорозька Січ» чотирнадцять чоловіків. Серед нових козаків учасники бойових дій московсько-української війни, вчені, студенти всі вони пройшли козацький військовий вишкіл, приймали участь в боях лава на лаву і в козацьких походах.

А на січі починався VІІ Всеукраїнський  козацький фестиваль «Покрова на Хортиці» в програмі якого були виступи артистів, вистави запорізьких театрів, історичних реконструкторів, постійно працювали національне подвір’я та виставка народних майстрів.

 

Слава Україні!

Слава запорозькому козацтву!

Scroll To Top
-->