• English
2016/06/24
Головна » Новини » Запорізьке козацтво готується приймати міжнародний козацький конгрес

Запорізьке козацтво готується приймати міжнародний козацький конгрес

Міжнародний козацький конгрес вперше відбудеться на Запоріжжі наприкінці вересня цього року. Оргкомітет з підготовки заходу було створено під час чергового засідання обласної координаційної ради з питань козацтва, що відбулося під головуванням першого заступника голови Запорізької обласної координаційної ради з питань козацтва Дмитра Сухініна. За його словами, основна мета заходу – об’єднати козацькі організації з різних країн навколо підтримки незалежності та територіальної цілісності України, її захисту від агресії з боку північного сусіда. Під час конгресу козаки планують як безпосередньо приймати делегації побратимів, так і спілкуватися через скайп-зв’язок із закордонними козацькими організаціями. Не запрошують до участі у форумі лише російських козаків, які в найгірших випадках брали участь в агресії проти нашої країни, в «найкращих» – жодним словом не висловили підтримки українцям.

Також під час засідання рада обговорила питання створення козацької територіальної громади області, герб Запоріжжя, заслухала та затвердила звіти за різними напрямами своєї діяльності, в тому числі операцій «Перехоплення», «Дозор» та програми «Козацький волонтер».

Крім цього, учасники засідання привітали та нагородили за підтримку та розвиток козацьких традицій керівника дитячо-юнацької спортивної школи бойового мистецтва «Спас» Олександра Притулу, директора обласного краєзнавчого музею Михайла Мордовського та начальника Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Олександра Зубченка.

http://www.zoda.gov.ua/news/28430/zaporizke-kozatstvo-gotujetsya-priymati-mizhnarodniy-kozatskiy-kongres.html

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Scroll To Top
-->