• English
2016/07/30
Головна » Новини » В м.Приморськ 1-2 червня відбувся Чемпіонат Запорізької області з рукопашу «Спас» серед дітей

В м.Приморськ 1-2 червня відбувся Чемпіонат Запорізької області з рукопашу «Спас» серед дітей

В м.Приморськ 1-2 червня відбувся Чемпіонат Запорізької області з рукопашу «Спас» серед дітей. На змагання прибуло 73 спортсмена, з чотирьох районів області та з м. Запоріжжя.

На урочисте відкриття завітали почесні гості: президент Запорізької обласної федерації козацького бойового мистецтва «Спас» Костянтин Рижов, голова наукової ради «Всеукраїнської федерації «Спас» Володимир Коломієць, а також академік, козак Звичаю Спас – Юрій Шилов.

Костянтин Рижов привітав учасників змагань, подякував за участь в організації та проведені змагань керівника приморського осередку федерації «Спас» Володимира Копича і вручив йому подарунки від керівництва федерації. Володимир Коломієць, вітаючи спортсменів, відзначив значимість цих змагань для розвитку українського рукопашу «Спас» в районах Запорізької області. Академік Юрій Шилов в своїй привітальній промові  зазначив, що козацький Звичай «Спас» є продовженням арато-арійської традиції «спасительства» в сучасних умовах.

Змагання пройшли в дружній і робочий атмосфері, спортсмени показали високий рівень підготовки. Переможцями і призерами стали: Курицький Ярослав, Моісеєнко Назар, Данилевський Максим, Думич Сергій, Гогунський Кирило, Агеєв Владислав, Ємельянов Ілля, БаранніковДанило, Младєнов Едуард, Білогубцев Денис, Могуренко Олександр, Ніколаєв Іван, Очинський Вадим, Іщенко Артур, Лінчук Ілля, Поплавський Данило, Завадський Микита, Пархоменко Олександр.

На закритті змагань виступив краєзнавець приморського края, поет і композитор Володимир Корнієнко. Пан Володимир прочитав свого вірша про запорозьких козаків  і подарував збірку своїх віршів спасівцям.

Цей чемпіонат області був останнім турніром в навчальному 2012-2013 році. В літку федерація «Спас» проводить вишкільні та оздоровчі табори, організовує і проводить туристичні походи, приймає участь в творчих фестивалях.

Scroll To Top
-->