•  (uk)
2020/07/03
Головна » Новини » Вихованці, батьки та тренери запорізької школи «Спас» 1 грудня здійснили коротку експедицію до витоків сучасної індоєвропейської цивілізації – «Кам’яної могили», що знаходиться біля м. Мелітополь.

Вихованці, батьки та тренери запорізької школи «Спас» 1 грудня здійснили коротку експедицію до витоків сучасної індоєвропейської цивілізації – «Кам’яної могили», що знаходиться біля м. Мелітополь.

Вихованці, батьки  та тренери запорізької школи «Спас» 1 грудня здійснили коротку експедицію до витоків сучасної індоєвропейської цивілізації – «Кам’яної могили», що знаходиться біля м. Мелітополь.

На шляху до «Кам’яної могили», зі слів Костянтина Рижова, учасники експедиції багато дізналися про чумацький шлях, про «Савур могилу», про річку Конку, про запорозьких козаків. А ще, в автобусі подивилися фільм про таємниці «Кам’яної могили». В заповіднику спасівців доброзичливо зустріли працівники музею і провели цікаву екскурсію, розповівши про історію та науково значення цього унікального пам’ятника природи та історії. Потім всі наші мандрівники мали можливість пройтись стежинами, по яким ходили наші далекі предки, доторкнутися до  алтаря, на якому жерці і волхви протягом багатьох тисячоліть проводили свої священні обряди, зазирнути в гроти з петрогліфами на стінах.  А на сам кінець всі встали в коло подякували  Кам’яній могили і загадали собі добрі бажання.

Далі учасники експедиції рушили на «Арабатську стрілку» до цілющого гейзера.   Було дуже гарно в морозний день купатися в гарячих водах, а самі відчайдушні козачата зі своїми тренерами занурилися в холодне Азовське море. Відпочивши і зарядившись позитивною енергію спасівці повернулися  в Запоріжжя.

Scroll To Top
-->