•  (uk)
2019/05/13
Головна » Новини » УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ «ОСВІТНЬО-ВИХОВНІ ТА ПАТРІОТИЧНІ ТРАДИЦІЇ УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА У КОНТЕКСТІ СЛОВ’ЯНСЬКИХ І ЗАГАЛЬНОЄВРОПЕЙСЬКИХ ЦИВІЛІЗАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ»

УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ «ОСВІТНЬО-ВИХОВНІ ТА ПАТРІОТИЧНІ ТРАДИЦІЇ УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА У КОНТЕКСТІ СЛОВ’ЯНСЬКИХ І ЗАГАЛЬНОЄВРОПЕЙСЬКИХ ЦИВІЛІЗАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ»

З 28 лютого по 1 березня 2019 року на базі Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» у місті Києві проходила Міжнародна науково-практична конференція «Освітньо-виховні та патріотичні традиції українського козацтва у контексті слов’янських і загальноєвропейських цивілізаційних процесів».

Учасниками конференції були кандидати, доценти наук, професори вищих навчальних закладів, директори та заступники директорів загальноосвітніх і спеціалізованих освітніх закладів, обласних центрів туризму та краєзнавства учнівської молоді, методисти, вчителі, керівники гуртків «Джура», козацька спільнота та інші представники освітянської еліти. Запоріжжя представляли  президент  Запорізької обласної федерації «Спас» Рижов Костянтин Анатолійович, заступниця директора з виховної роботи Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей» Котова Тетяна Миколаївна, педагог-організатор Філоненко Юлія Володимирівна.
Під час пленарного засідання досвідом козацько-лицарського виховання засобами козацького бойового мистецтва «Спас» поділився Рижов Костянтин Анатолійович.
Про впровадження козацької педагогіки за допомогою методів козацької валеології розказала Філоненко Юлія Володимирівна, познайомивши усіх присутніх на конференції із впровадженням у «Козацькому ліцеї» унікального проекту «Екостежина «Козацька валеологія».
Другий день роботи був не менш насиченим: передбачав участь у семінарі-практикумі «Реалізація національно-патріотичного виховання дітей і молоді на засадах козацької педагогіки».
Учасники конференції познайомилися із практичними навичками щодо реалізації національно-патріотичного виховання дітей і молоді у ДНЗ (садок-ясла) комбінованого типу «Намистинка» Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області.
Цікавим є досвід співпраці садочку у межах «Всеукраїнської акції «Перехрестя дружби» з ДНЗ комбінованого типу №3 «Берегиня»
м. Гола Пристань Херсонської області.
Відвідали також Малютинську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів Києво-Святошинського району Київської області, де познайомилися із використанням козацької тематики на уроках з різних предметів.
Цікавою є робота учнівського самоврядування (у формі «Козацької республіки») освітнього закладу.
Дякуємо організаторам за запрошення на конференцію.
Це важливий, цікавий і корисний досвід, обмін думками та ідеями щодо реалізації ефективних методів національно-патріотичного виховання, формування на прикладах історії становлення Української державності, українського козацтва, героїки визвольного руху, що допоможе дітям і молоді набути соціальний досвід, успадкувати духовні національні традиції народу та виховає справжніх патріотів і захисників рідної України.

Scroll To Top
-->