•  (uk)
2020/02/03
Головна » Новини » «Сокіл Джура»

«Сокіл Джура»

10 червня вихованці ДЮСШ «СПАС» з Осередку «Спас-Вихор» на чолі з тренером Прокопенко Василем проводили майстер-клас з боїв «Лава на лаву» в рамках Обласного етапу всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл Джура», який проходив на території Запорізького обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою “Захисник”.

Тренер Прокопенко Василь разом з дітьми продемонстрували типову козацьку розминку до боїв «Лава на лаву», яка додає неймовірної сили і зміцнює козацький дух, допомагаючи лаві стати одним цілим, єдиним нерухомим монолітом.

Після розминки учасники військово-патріотичної гри «Сокіл-Джура» стали свідками проведення боїв «Лава на лаву» серед дітей в категорії «Штовхач» з поясненням правил та важливих особливостей. Майстер-клас не залишив байдужим нікого, в тому числі і очільників роїв та Старшин Табору – всі були зачаровані духовністю козацької гри.

По завершенню майстер-класу на вечірній Ватрі осередок «Спас-Вихор» спільно з козаками Театру Козацького Бою «Запорозький Спас» – Ярославом Щетініним та Олегом Алькемою подарували показовий виступ, який  шалено вразив глядачів, але і це ще був не кінець…

На вечірньому концерті Спасівці знов «запалили»: на чолі з Берегинею Лілією Костянтинівною Іщенко створили казкове дійство. Піснею, що розпалює душу, та власним прикладом Вихорці затягнули всіх в козацький Аркан і здійняли неймовірну завірюху навколо живого вогнища!

11 червня Прокопенко Василь зі старшими вихованцями Осередку «Спас-Вихор» – Мурцхваладзе Олександрою та Матвєєвим Олександром провели змагання з боїв «Лава на Лаву» в категорії «Штовхач» серед бажаючих з 32 роїв. Слід відзначити, що в такій завзятій козацькій забаві наважилися випробувати себе далеко не всі, а лише найміцніші козачата (і дівчата, в тому числі). Боротьба була дуже запеклою!

В результаті проведених змагань перші місця посіли наступні рої:

  • «Чумаки», м. Запоріжжя (Джури Козацькі)
  • «Нащадки козаків», м. Приморськ (Молоді Козаки)
  • «Яструб», м. Вільнянськ (Молоді Козаки)

 

Ройові Лав Переможців нагороджені цінними подарунками від Спасівців і на вечірній збірці всі учасники Військово-патріотичної гри отримали слова вдячності від тренера ДЮСШ «СПАС» Прокопенка Василя за вірно обраний шлях відбудови нашої Незалежної Рідної Неньки України!

Старшини і діти були неймовірно задоволені.

Тож, дякуємо організаторам цього незабутнього дійства за запрошення, особливо Шеремету Анатолію Миколайовичу, за плідну співпрацю. Творимо добрі справи разом!

Рушаймо далі, крок за кроком будуємо щасливе майбутнє!

Scroll To Top
-->