•  (uk)
2021/01/23
Головна » Новини » РОЗВИТОК ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ – ВАЖЛИВЕ ЗАВДАННЯ ЗАПОРОЗЬКОГО КОЗАЦТВА В ЧАСИ АГРЕСІЇ РФ ПРОТИ УКРАЇНИ

РОЗВИТОК ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ – ВАЖЛИВЕ ЗАВДАННЯ ЗАПОРОЗЬКОГО КОЗАЦТВА В ЧАСИ АГРЕСІЇ РФ ПРОТИ УКРАЇНИ

РОЗВИТОК ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ – ВАЖЛИВЕ ЗАВДАННЯ ЗАПОРОЗЬКОГО КОЗАЦТВА В ЧАСИ АГРЕСІЇ РФ ПРОТИ УКРАЇНИ

 

30 вересня Президент Володимир Зеленський Указ  № 417/2020 “Про День територіальної оборони України”. В Запоріжжі 3 жовтня відзначили День територіальної оборони, в якому прийняли участь і запорозькі козаки. Запорізькою обласною координаційною радою з питань козацтва із козаків ЗВН «Запорозька Січ», Міжнародного союзу козаків, Всеукраїнської федерації «Спас» був сформований бойовий підрозділ, який входить до складу 112 батальйону територіальної оборони, за кількістю воїнів ставши фактично козацьким.

Перший командир першого козацького батальйону ЗСУ підполковник Олександр Лобас ділився безцінним досвідом із старшиною з питань керівництва підрозділами в бою, старшина Самооборони, отаман куреня, старшина батальйону морської піхоти Ігор Грицаєнко виконував важливі функції з інструкторської та організаційної роботи. Всім козакам була дуже цікава медична ланка, добре, що воєнний лікар все пояснював, інколи декілька разів, як рятувати з поля бою, накладати шини в разі перелому кісток, зупиняти кров, зберегти життя військовослужбовця до доставки у шпиталь у разі важкого поранення, як користуватися носилками, та медикаментами, робити уколи, виносити з поля бою побратимів. Головне, чого чекала більшість, це вогнева й тактична підготовка. Незважаючи на вік, всі із задоволенням надівали каски, спорядження, бронежилети, під розпис отримували набої і з автоматами уважно слухали інструкції і команди. Всі з зацікавленістю слідкували за виконанням вправ інструкторами пізніше. Було видно й чуть як часто густо влучали точно в ціль досвідчені бійці, учасники АТО. Організовані змагання між командами батальйонів показали як швидко зростають навички учасників територіальної оборони, дуже приємно було бачити нагородження найкращих солдат, сержантів і офіцерів, інструкторів після підведення підсумків командиром бригади, виступів офіцерів з якими доля стикнула у самі складні часи початку агресії і окупації Криму і з якими ми налагоджували співпрацю з питань оборони області.

Дуже добре, що саме в Запоріжжі на навчання збираються досвідчені й охочі до тренувань поважні відомі колишні офіцери, учасники бойових дій, є також велика кількість по-справжньому небайдужих, тих хто займається цією справою за покликом стародавніх правил та звичаїв.

 

 

Scroll To Top
-->