Головна » Новини » Посвяту в козачата

Посвяту в козачата

Дуже приємно, що козацьким вихованням починають цікавитись не тільки в школах, а і в позашкільних навчальних закладах. В Комунальному дошкільному навчальному закладі № 7 «Теремок» комбінованого типу Дніпрорудненської міської ради Василівського району Запорізької області вже другий рік поспіль проводять посвяту в козачата. За  згодою батьків відбирають найкращих вихованців, які проходять навчання за козацькою програмою, а потім запорозькі козаки посвячують їх в козачата. В цьому році висловили пройти посвяту не тільки хлопчики, а і дівчатка.

17 жовтня до Дніпрорудного  прибула делегація Запорозького Війська Низового «Запорозька Січ» на чолі  з кошовим отаманом Костянином Рижовим. В складі делегації були поважні козаки, берегиня Запорозького Спасу Любов Богданова, а також вихованці підрозділу «Спас-Яр» ДЮСШ «Спас» з тренером Михайлом Преображенцевим, курінним отаманом пластунівського куреня ЗВН «Запорозька Січ».

Для посвяти в козачата і козачки вихователями  садочка було підготовлено музичне свято «Ми діти козацького роду», з випробуваннями, танцями, піснями і  сценками із козацького життя. Після випробувань кошовий отаман Костянин Рижов разом з курінним отаманом мистецького куреня Віталієм Пилипенком провели посвяту в козачата, а Любов Богданова в козачки. Всі козачата були нагороджені грамотами і внесені в реєстрову книгу Запорозького Війська Низового «Запорозька Січ».

Нових козачат і козачок привітали представники влади і депутати Дніпрорудненської міської ради, які  вручили дітям ціні подарунки.

Після посвяти директор садочка Марина Ушакова ознайомила гостей з українською світлицею, а також  кутком слави з фотографіями учасників московсько-української війни. В садочку постійно ведеться робота по патріотичному вихованню, підгримується зв’язок з українськими воїнами, які захищають наше мирне життя на фронті, з демобілізованими учасниками бойових дій і вдовами загиблих героїв.

Гостей приємно вразила програма профілактики і оздоровлення дітей, яка проводиться в садочку. Працює кабінет профілактики на різні захворювання. Особливо хотілось відзначити вплив на здоров’я дітей відвідування  «соляної кімнати», яка працює в садочку, що дало зниження захворювання на ОРВІ на 49 відсотків.

Старшина «Запорозької Січі» і керівництво садочка вирішило продовжити співпрацю, розробити методику роботи по козацькому вихованню  з дітьми дошкільного віку і запропонувати її іншим навчальним закладам.

 

Козацькому роду, нема переводу.

Слава Україні!

Scroll To Top
-->