•  (uk)
2018/08/30
Головна » Новини » Знайомство гвардійців з козацьким звичаєм – «Спасом»

Знайомство гвардійців з козацьким звичаєм – «Спасом»

Сьогодні, у вихідний день, до військовослужбовців військової частини 3029 Національної гвардії України завітали вихованці дитячо-юнацької спортивної школи козацького бойового мистецтва «Спас» разом з її очільником головою координаційної ради з питань козацтва при Запорізькій обласній державній адміністрації Костянтином Рижовим.
Директор спортивної школи розповів гвардійцям про легендарний козацький звичай – Спас, та про те, як він зберігся до сьогодення, зазначивши, що козаки опановували різні способи та види боротьби з ворогом. Вони вправно билися у рукопашних боях, володіли різними видами зброї, як вогнепальною так і метальною, зброєю для ближнього бою, а також могли гідно протистояти загарбникам як на суші так і на воді. Козацьке військо завжди вдосконалювало свої навички, допомагаючи один одному у їх опануванні.
Після невеличкого лекторію перед військовослужбовцями виступили вихованці дитячої спортивної школи «Спас» віком від 10 до 15 років, які продемонстрували чудові акробатичні здібності, гарну фізичну підготовку та володіння деякими видами зброї – нагайкою та ножем. Гвардійці щиро аплодували юним спасівцям.
«Молодці хлопці, вони так вправно б’ються та поводяться зі зброєю, що напевно з них виростуть справжні, сильні патріоти України. Я вражений, це було чудово!» – поділився солдат Дмитро Кравчук.
По закінченню заходу Костянтин Рижов презентував та подарував книгарні військової частини 3029 НГУ нову книжку, яка передає спогади українських бійців під час Української революції 1917-1921 років – «Весна 1918 року: у боротьбі за Запоріжжя».

Scroll To Top
-->