2017/01/04
Головна » Новини » «Запорозька слава»

«Запорозька слава»

Комунальний заклад «Обласний центр патріотичного виховання молоді» Запорізької обласної ради спільно з Всеукраїнською федерацію «Спас» та Запорізькою обласною організацією «Товариство сприяння обороні України», за підтримки Управління молоді, фізичної культур Обласну національно-патріотичну акцію для студентів «Запорозька слава», присвячену Дню захисника України.

Метою акції є виховання громадянина-патріота України, утвердження любові до Батьківщини, духовності, моральності, шанобливого ставлення до національних надбань Українського народу, наслідування найкращих прикладів мужності та звитяги борців за свободу та незалежність України як з історичного минулого, так і захисників, які сьогодні відстоюють суверенітет та територіальну цілісність держави у боротьбі із зовнішньою агресією.

У 2014 році акція об’єднала у своїх межах представників з усіх областей України. Враховуючи позитивний досвід минулого заходу, організаторами було прийнято рішення проводити такі акції на обласному рівні щорічно.

Цьогоріч, акція «Запорозька слава» відбулася 15-16 жовтня на території о. Хортиця та БВ «Чайка».

Протягом двох днів, студентська молодь взяла участь в майстер класах та тренінгах з військово – прикладної підготовки, традиційного козацького бойового мистецтва.

В заході прийняло участь 11 студентських команд, а також учасники кадрових курсів «Школа патріотів», козаки Запорозького Війська Низового «Запорозька Січ»  що були інструкторами під час проведення кожного з майстер класів.

Молодь опановувала вміння користуватись різними видами навчальної зброї. На практиці вивчали основи тактики та стратегії, навчались надавати домедичну допомогу в умовах бойових дій, отримували знання з основ топографії та орієнтуванні на місцевості.

Для учасників акції також було організовано теренову тактичну грі «Нічний дозор» та квест-ігри.

Враховуючи досвід наших предків – запорізьких козаків, прийняте рішення надати навички володіння козацьким бойовим мистецтвом «Спас», в рамках якого молодь тренувалась фехтувати на шаблях та вправлялась у користуванні бойовими ножами, вивчали бойове мистецтво «Спас» та боротьбу штовхач. Молодь із задоволенням прийняла участь у традиційній козацькій розвазі – Лава на лаву, та відшукала козацький скарб.

Scroll To Top
-->