•  (uk)
2021/10/25
Головна » Новини » ЖИВИЙ ВОГОНЬ ЗБИРАЄ ДРУЗІВ!

ЖИВИЙ ВОГОНЬ ЗБИРАЄ ДРУЗІВ!

Традиційно, в цьому році наші Спасівці прийняли участь у Фестивалі звичаєвої культури «Живий Вогонь», що відбувся в м. Хмільник, Вінницької області. Вихованці з Осередків «Спас-Яр» та «Спас-Вихор» (тренери – Жаклін Літава, Михайло Преображенцев та Василь Прокопенко), а також представники Батьківських комітетів та Козак ЗВН «Запорозька Січ» – Пучков Олексій долучились до відродження звичаєвої культури на теренах нашої Неньки України!

Із самого початку мандрів все складалося на диво гарно, бажання наших Запорожців відвідати такий захоплюючий Фестиваль було в змозі подолати будь-які перешкоди. І, на щастя, вирушили Спасівці саме в 13 вагоні!

Вінниця зустріла козаків та козачок сонячним сяйвом і від того на душі стало тепло. Подорож від Вінниці до Хмільника була дуже захоплюючою, оскільки пролягала вона через лісову смугу, сумувати не було коли. Курортна зона, в якій розташоване місто Хмільник, вразила Спасівців з першої ж миті.

Фестиваль вперше проходив в м. Хмільник і вражень від такого незабутнього дійства не передати! Розбивши табір, Запорожці не сиділи, склавши руки: турботливі Батьки зайнялися приготуванням їжі на багатті, вихованці – готуватися до показового виступу. Вечеря була дуже смачною, а після неї в парку імені Тараса Шевченка лунали українські пісні у виконанні наших діточок та їхніх батьків!

А далі все відбувалося, як у казці: ранкові зарядки, пробіжка, купання в Південному Бузі, показові виступи, козацькі розваги, розпалювання Живого Вогню, душ, що бадьорить, від місцевих пожежників, вечірній концерт із сучасними українськими виконавцями, серед яких: «Чумацький Шлях», «Друже Музико» … всього не перелічити. Слід відзначити, що ввечері під час виступу гурту «Чумацький Шлях» на головній сцені наші вихованці продемонстрували свої вміння у показовому виступі – всі були неймовірно вражені! Тож, щиро дякуємо гурту «Чумацький Шлях» за надану можливість створити спільний виступ під час концерту!

Під час Фестивалю проведені традиційні бої «Лава на Лаву», які вкотре довели, що найголовніше – це відчуття плеча товариша, який стоїть поруч з тобою. Гості та учасники Фестивалю були вражені силою та мужністю козаків, які, не вагаючись, вийшли на козацьке коло. Отже, ми і надалі будемо поширювати надважливу справу по відродженню бойової культури наших славетних пращурів по всій Україні!

По завершенні Фестивалю наші мандрівники відправились до Вінниці. Розташувались на півострові Бригантина та й вирушили відвідати найвідоміший фонтан з усієї України. Це було незабутньо! І знову ранкові тренування, водні процедури у Південному Бузі, … Слід відзначити, що місцеве населення дуже сумлінно відноситься до свого життя. Починаючи з 5-ої ранку, Вінничани приходили на спортивний майданчик, активно займались покращенням стану свого здоров’я і дійство це не зупинялося протягом всього дня.

Та, з рештою, подорож неухильно підходила до свого завершення…

Під час Фестивалю та подальшої подорожі з нами були наші побратими із Затопської Січі зі своїми родинами. Дякуємо Вам за підтримку та допомогу в такому виснажливому та чарівному поході!

Тож, підведемо підсумки: дітки повернулись додому, отримавши неперевершений обсяг позитивних вражень, пройшли певний вишкіл та гідно відстояли честь Запорізької школи «Спас»! Батьки вихованців ще більше занурились в цей чудовий світ, який ми творимо своїми власними справами. Живий Вогонь відродився і цього року та й запалив душі далеко не однієї сотні справжніх патріотів рідної Землі! Кожен знайшов для себе нових справжніх друзів та зміцнив дружні стосунки з перевіреними товаришами.

Щиро дякуємо організаторам такого незабутнього та вкрай важливого заходу! Особливо, Ніні та Руслану Бегас, Володимиру Воловодюку – ми дуже раді, що стали невід’ємною частиною нашої Великої Родини!

Наші діти – це наше майбутнє! Тільки змінюючи себе і власним прикладом ми можемо й надалі творити дива та перетворювати світ на краще.

Отже, рушаймо далі, до нових звершень та до скорих зустрічей…

Слава Україні!

Живий вогонь001 002 003 004 005 006 007 009 010 011 012 013 014 015 016 017 018 019 020 021 022 023 024 025 026 027 028

Scroll To Top
-->