•  (uk)
2022/03/07
Головна » Новини » Всеукраїнські змагання з боїв «Лава на лаву» на кубок князя Святослава Хороброго 2016

Всеукраїнські змагання з боїв «Лава на лаву» на кубок князя Святослава Хороброго 2016

Відроджуючи бойові традиції українського народу Всеукраїнська федерація «Спас» під патронатом Міністерства молоді і спорту України і за сприяння Запорізької міської ради провела Всеукраїнські змагання з боїв «Лава на лаву» на кубок князя Святослава Хороброго. Змагання проходили 4 червня 2016 року у місті Запоріжжі в Центральному парку культури і відпочинку «Дубовий гай». В турнірі прийняли участь команди «Дніпро» із Дніпра, «Булава» із Енергодара, «Спас- Cприяння» та «Хортиця» із Запоріжжя.

 

На свято козацької звитяги та мужності  прийшли почесні гості: заступник голови міста Запоріжжя Анатолій Пустоваров, заступник начальника управління молоді і спорту Запорізької обласної державної адміністрації Едуард Багіров, президент Запорізької обласної федерації важкої атлетики, депутат Запорізької міської ради Олександр Константинов, голова Олександрівської районої адміністрації Валерій Мостовий, заслужений працівник освіти, голова клубу «Штурм» (м. Дніпро) Ірина Герліванова, президент запорізької обласної ліги боксерських клубів Віталій Сіняков, заступник ГО «Запорізький вектор» Володимир Глазунов, президент СК «Хорта» Антон Карнаух, голова Балабінської сільської ради Володимир Сосуновський, директор парку «Дубовий гай» Олег Комаренко.

 

Урочисте відкриття  розпочалося під звуки козацьких тулумбасів парадом команд учасників змагань. Відкрив турнір і зачитав привітання учасникам змагань від Міністерства молоді і спорту України президент Всеукраїнської федерації «Спас», радник Міністра молоді і спорту України Олександр Притула. З привітальним словом к учасникам змагань звернувся заступник голови міста Запоріжжя Анатолій Пустоваров, який підкреслив  лідерство запорізьких спасівці в розвитку українських національних бойових мистецтв, а також визначення  м.Запоріжжя як столиці українського козацтва.

 

Змагання розпочали лави наймолодших вихованців Запорізької школи «Спас», віком до 10 років.  Після малечі  в бій вступили козаки, розпочалася запекла боротьба за кубок князя Святослава Хороброго. Між боями перебійців підтримували своїм мистецтвом запорізькі артисти Анатолій Сердюк, Інна Гапон, Любов Камінська, ансамблі  «Пернач» та «Одна родина», а також кобзар із Києва Віталій Мороз.  Віталій після виступу на сцені став до козацької лави і прийняв участь в змаганнях. Свою вправність у володіні козацькими бойовими мистецтвами показали вихованці підрозділу «Спас-Січ»  Запорізької школи «Спас» та козачка Тоня із Миколаєва.

Особливу увагу у глядачів викликали поєдинки з боротьби «Навхрест» та «На поясах», які проводились між сходами лав.

 

Всі команди билися до останнього, не бажаючи поступатися супротивникам. Бійці показали високий рівень підготовки, волю до перемоги та козацький дух. За результатами боїв команди посіли такі місця :

3 місце «Спас-Сприяння» (отаман Бутенко Роман)

2 місце «Хортиця» (отаман Карякін Павло)

1 місце «Булава» ( отаман Тімошенко Володимир)

Кубок князя Святослава Хороброго поїхав до Енергодара.

 

Суддівська колегія під керівництвом віце-президента «Всеукраїнської федерації «Спас», в склад якої входили козаки Запорозького Війська Низового «Запорозька Січ» спрацювала на відміно, не допустивши  нарікань глядачів та  травм у козаків.

 

Всеукраїнські змагання з боїв «Лава на лаву» на кубок князя Святослава Хороброго ще раз підтвердили, що Запоріжжя є козацьким центром України. На запорожжі, як багато і віків потому плекається лицарський дух, зберігаються прадавні традиції виховання степових воїнів. охоронців нашої України.

13335753_1643655895957959_4553900952816983359_n IMG_3480 IMG_3719 IMG_3507 IMG_3557 IMG_3762 IMG_3812

Scroll To Top
-->