•  (uk)
2024/03/19
Головна » Анонси » Регламент проведення чемпіонату України з українського рукопашу “Спас” в розділах «Рукопаш», боротьба «Навхрест», боротьба «На поясах», «Котигорошко», «Фехтування на шаблях» (дорослі, старші юніори, юніори, старші юнаки, юнаки, молодші юнаки)

Регламент проведення чемпіонату України з українського рукопашу “Спас” в розділах «Рукопаш», боротьба «Навхрест», боротьба «На поясах», «Котигорошко», «Фехтування на шаблях» (дорослі, старші юніори, юніори, старші юнаки, юнаки, молодші юнаки)

ПОГОДЖЕНО
Президент Федерації
змішаних єдиноборств ММА України
___________________О. Г.
“____”____________________ 2016 р.
ЗАТВЕРДЖУЮ

Заступник Міністра

молоді та спорту України

______________ Матвій БІДНИЙ

“_____”__________ 2022 р.

Регламент

проведення чемпіонату України з українського рукопашу “Спас” в розділах
«Рукопаш», боротьба «Навхрест», боротьба «На поясах», «Котигорошко»,  «Фехтування на шаблях» (дорослі, старші юніори, юніори, старші юнаки, юнаки, молодші юнаки)

 

  1. Цілі та завдання заходу

Чемпіонат України з українського рукопашу “Спас” (дорослі, старші юніори, юніори, старші юнаки, юнаки, молодші юнаки) (далі – чемпіонат України) проводиться з метою:

широкого залучення населення до занять фізичною культурою та спортом;

подальшого розвитку виду спорту і його популяризації в державі;

підвищення рівня майстерності спортсменів;

активізації навчально-тренувальної роботи в спортивних організаціях;

підведення підсумків роботи в спортивних організаціях.

 

  1. Строки і місце проведення заходу

Чемпіонат України проводиться з 08 по 10 квітня 2022 року в
м. Запоріжжі на базі Палацу спорту “ЗАС” за адресою: вул. Північне шосе, 10.

 

  1. Організація та керівництво проведенням заходу

Керівництво проведенням змагань здійснюють Міністерство молоді та спорту України (далі – Мінмолодьспорт) та ГО “Всеукраїнська федерація “Спас” (далі – Федерація).

Відповідальність за підготовку та безпосереднє проведення чемпіонату України покладається на управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької обласної державної адміністрації та суддівську колегію, рекомендовану Федерацією, склад якої затверджується наказом Мінмолодьспорту.

Відповідальна особа за дотримання учасниками відповідних санітарних та протиепідемічних заходів Бєлєнков Володимир Сергійович.

 

 

 

 

  1. Учасники змагань

 

До участі у чемпіонаті України допускаються спортсмени Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя.

Кількість учасників від територій не обмежена.

 

Вікові категорії учасників змагань:

дорослі: 19 років і старше;

старші юніори: 17–18 років;

юніори: 15–16 років;

старші юнаки: 13–14 років;

юнаки: 11–12 років;

молодші юнаки: 9–10 років.

Форма одягу учасників змагань відповідно до вимог Правил змагань               з українського рукопашу “Спас” (далі – Правила).

Рівень допуску до змагань (за кваліфікацією):

дорослі – не нижче І розряду.

старші юніори – не нижче ІІ розряду;

юніори – не нижче ІІІ розряду;

старші юнаки – не нижче І юнацького розряду;

юнаки – не нижче ІІ юнацького розряду;

молодші юнаки – не нижче ІІІ юнацького розряду.

 

  1. Характер заходу

Змагання особисті, проводяться відповідно до Правил.

 

  1. Програма проведення змагань

 

Змагання проводяться за умови дотримання карантинних норм, а також інших вимог законодавства в частині запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS CoV – 2, з урахуванням фактичних обставин щодо епідемічної ситуації та зонування на дату проведення змагань, і відповідно до вимог щодо одночасного перебування учасників (спортсменів, тренерів, суддів) у спортивній споруді (місці проведення змагань).

Проведення змагань відбувається без глядачів за умови дотримання учасниками відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю стану здоров’я учасників.

 

08 квітня 2022 року:

10.00–11.00 – мандатна комісія;

11.00–12.00 – зважування, жеребкування учасників змагань;

13.00-18.00 – попередні поєдинки.

 

09 квітня 2022 року:

09.00–12.00 – попередні поєдинки;

12.00–12.30 – урочисте відкриття змагань;

13.00–18.00 – півфінальні поєдинки.

 

10 квітня 2022 року:

09.00–14.00 – фінальні поєдинки;

14.30–15.00 – нагородження переможців і призерів, закриття змагань,

від’їзд учасників змагань.

 

 
  1. Безпека та підготовка місць проведення змагань

 

Підготовка місць проведення змагань здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 1998 року № 2025 “Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів” та з урахуванням постанови Кабінету Міністрів України  від 09 грудня 2020 року
№ 1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID – 19, спричиненої коронавірусом SARS CoV – 2” (зі змінами), постанови Головного державного санітарного лікаря України від 19.11.2020 № 58 “Про затвердження протиепідемічних заходів під час проведення спортивних змагань на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID – 19)”, а також за згодою управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької обласної державної адміністрації на проведення чемпіонату України.

 

  1. Умови визначення першості та нагородження переможців та призерів

 

Спортсмени, які посіли 1, 2, 3 місця, нагороджуються медалями Мінмолодьспорту та дипломами Федерації відповідних ступенів.

Особиста першість визначається за найбільшою кількістю перемог у кожній ваговій та віковій категорії окремо.

 

  1. Умови фінансування заходу та матеріального забезпечення учасників

Витрати на організацію та проведення чемпіонату України (експлуатація спортивних споруд та спеціального обладнання – килим, експлуатація сценічної конструкції, експлуатація оргтехніки (світлодіодний екран, ТВ трансляція на екран, звукопідсилююча апаратура), банер та його каркас, послуги з виготовлення поліграфічних послуг (плакати), папір, проїзд, харчування, проживання та добові суддівської колегії, нагороджувальна атрибутика (медалі, кубки, індивідуальні грамоти), канцелярські витрати, пасажирські перевезення) здійснюються за рахунок коштів державного бюджету відповідно до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2022 рік, а також за рахунок позабюджетних коштів залучених Федерацією.

За кошти організацій, що відряджають, здійснюються всі витрати з участі спортсменів та тренерів у змаганні: оплата проїзду та добових під час проїзду учасників, перевезення спортивної техніки та інвентарю до місця проведення змагання, харчування та проживання. Змагальний внесок учасниками змагань 300 грн.

 

  1. Строки та порядок подання заявок на участь у чемпіонаті України

Попередні заявки на участь у чемпіонаті України надсилаються не пізніше ніж за 10 днів до початку змагань на електронну адресу Федерації: spas-zp@ukr.net, контактний тел. 8 (093) 86-93-000.

Для участі у змаганнях до мандатної комісії в день приїзду подаються: іменні заявки завірені печаткою та підписом керівництва структурних підрозділів  Автономної Республіки Крим, областей, мм. Києва і Севастополя, лікарем, ідентифікаційний код, паспорти, копії свідоцтва про народження, класифікаційні книжки, страхові поліси (дійсні на термін проведення змагань) та довідки з результатами експрес-тестування на визначення антигену до вірусу COVID-19, на офіційному бланку завіреному печаткою. Умови договору страхування мають передбачити участь у спортивних змаганнях.

Для участі у змаганнях допускаються спортсмени, які підтвердили в установлений термін свою участь.

Звіт головного судді змагань, протоколи результатів змагань, заявки протягом 5 календарних днів після закінчення змагань надсилаються листом від Федерації (у паперовому вигляді) до Мінмолодьспорту за адресою: 01601,
м. Київ, вул. Еспланадна, 42 або в електронному вигляді на е-mail: correspond@msms.gov.ua.

Оперативна інформація про кількість учасників, кількість регіонів та призові місця команд-учасниць (з фотографіями) після закінчення змагань
(не пізніше 8:00 наступного дня) подається Федерацією на електронну адресу: natadragan90@gmail.com.

 

Цей регламент є офіційним викликом на змагання.

 

Начальник відділу масового спорту                                Артем ОРІШЕВСЬКИЙ

 

ПОГОДЖЕНО

Президент ГО “Всеукраїнська

федерація “Спас”

_______________ О. ПРИТУЛА

“_____”                        2022 р.