•  (uk)
2020/01/14
Головна » ВГО "Спас" » ЗМІ про нас » На честь легендарного командуючого Української повстанської революційної армії Нестора Івановича Махна в Запоріжжі 9-10 листопада був проведений Кубок України з «Українського рукопашу «Спас».

На честь легендарного командуючого Української повстанської революційної армії Нестора Івановича Махна в Запоріжжі 9-10 листопада був проведений Кубок України з «Українського рукопашу «Спас».

НА ЧЕСТЬ «БАТЬКА» З ГУЛЯЙПОЛЯ

 

На честь легендарного командуючого Української повстанської революційної армії Нестора Івановича Махна в Запоріжжі 9-10 листопада був проведений Кубок України з «Українського рукопашу «Спас».

Організаторами турніру виступили Міністерство молоді і спорту України, ГО «Всеукраїнська федерація «Спас» та ГО «Запорозьке Військо Низове «Запорозька Січ».
Для участі в турнірі з різних регіонів України приїхало більше 250 спортсменів. Підтримати спасівців, в спортивний комплекс Запорізького національного університету прийшли учасники бойових дій московсько-української війни, видатні козаки, громадські діячі, депутати.



Український рукопаш «Спас» саме той вид спорту, що заснований на козацьких традиціях ведення бою, а також розвиває основні, необхідні для перемоги якості спортсмена – фізичну підготовку, координацію, відчуття дистанції, боротьбу в партері. Такі турніри є продовженням славних козацьких традицій. Вони проводяться з метою патріотичного виховання молоді , популяризації українських національних видів спорту та підвищення рівня підготовки спортсменів.
Відкрив Кубок України з «Українського рукопашу «Спас» президент Всеукраїнської федерації «Спас, заслужений працівник фізичної культури і спорту України Олександр Притула, який привітав учасників змагань і вручив подяки Міністра молоді і спорту України, за вагомий внесок і професіоналізм у розвиток фізичної культури і спорту в Україні Костянтину Рижову, Антону Карнауху та Інні Пенчук.


Змагання проходили на двох килимах. З початку в поєдинки вступили наймолодші спасівці, показавши свою завзятість і волю до перемоги, а потім глядачі могли спостерігати за боями козаків, які продемонстрували високий рівень майстерності. Кожен із учасників боровся до останнього за перемогу, а вболівальники активно підтримували бійців. Один за одним бої тримали у напрузі весь зал.








В результаті змагань третє місце посіла команда Дніпропетровської обласної федерації традиційного козацького бойового мистецтва «Спас», друге – виборола команда Запорізької обласної федерації козацького бойового мистецтва «Спас» та володарями Кубка України з «Українського рукопашу «Спас» стала команда Харківській обласної федерації рукопашного бою «Спас».
Усі учасники та глядачі залишилися під неймовірним враженням від проведених змагань. Ми повинні пишатися кожним бійцем и будемо сподіватися, що кожного року число учасників зростатиме.

Запоріжжя черговий раз підтвердило за собою статус центру національних видів спорту України, статус козацької столиці.

Слава Україні! Слава Запорозькому козацтву!


Матеріал надав віце – президент Всеукраїнської федерації «СПАС», голова координаційної ради з питань розвитку козацтва при Запорізькій ОДА, кошовий отаман Запорозького Війська Низового «Запорозька Січ» Костянтин Рижов.

 

Scroll To Top
-->